2013 Samen grip krijgen op de wereld

Campagnebeeld2013_300PxDe wereld is totaal veranderd: de crisis treft mensen overal, de kloof tusssen arm en rijk groeit. 20 % van de wereldbevolking verdient minder dan 1 euro per dag. 80 % moet het doen zonder menswaardig werk en sociale bescherming. Het rijke Europa wordt al lang niet meer gespaard. In België sluiten bedrijven aan de lopende band, meer dan 15 % van de Belgen zijn arm. Vraag is of je nog kan spreken over de kloof tussen Noord en Zuid, beter is te spreken over de kloof tussen de haves en have-nots.

In deze context wil Wereldsolidariteit haar visie op de wereld, op ontwikkeling en ontwikkelingssamenwerking opnieuw scherp stellen. Met haar partnerorganisaties in Afrika, Latijns-Amerika en Azië, maar ook met haar netwerk in België.

Want het enige recept tegen de crisis is meer samenwerking: tussen sociale bewegingen in de verschillende werelddelen. Meer wereld-solidariteit. Zodat werknemers niet meer tegen elkaar worden uitgespeeld. Want we are connected. Samen moeten we grip krijgen op de wereld. Want een menswaardig leven voor iedereen blijft onze droom.

Meer info in onze campagnebrochure

Meer weten over de visie van Wereldsolidariteit op internationale samenwerking? Lees de volledige tekst "Naar een duurzame en inclusieve samenleving" (18 p.)