Film The true cost - 17/11 - Malle
maandag 13 november 2017 17:18

affiche en flyer the true cost V2Wie betaalt de werkelijke prijs van onze kleding? Hoeveel weten we eigenlijk over de industrie die schuilgaat achter onze goedkope mode? ‘The True Cost’ legt de vinger op de wonde en toont onverhuld hoe schaamteloos de kledingindustrie en haar consumenten zijn geworden. Kom kijken naar deze film op vrijdag 17 november om 20u in Malle. Met een inleiding rond #cleanekleren. Meer info

Share

Flyer Kerstcorrida Pagina 1Sluit je aan bij de groep lopers voor #cleanekleren op de Kerstcorrida in Deerlijk op zondag 17 december 2017 en laat je sponsoren voor Cleane Kleren. De opbrengst gaat naar de partners van Wereldsolidariteit in Bangladesh, Cambodja en Indonesië die strijden voor betere leef- en werkomstandigheden voor kledingarbeid(st)ers. Ontdek er alles over in deze flyer.

Inschrijven kan t.e.m. 9/12/2017 bij Mia Vandenberghe via mia.vandenberghe@wsm.be of 0473/62.34.39

Share

Stop geweld tegen vrouwen - 25/11 - Brussel
maandag 06 november 2017 13:40

AfbeeldingMirabal StopGeweldTegenVrouwenKom op 25 november mee manifesteren in Brussel om een einde te stellen aan geweld tegen vrouwen. Deze manifestatie wordt georganiseerd door het nationale feministische platform Mirabal, dat een 60-tal organisaties verenigt. Doe mee en kom om 14u naar het Noordstation in Brussel, met een stuk rode stof.

Waarom manifesteren?

Alle vrouwen worden in de loop van hun leven, van dicht bij of op afstand, geconfronteerd met verschillende vormen van geweld omdat ze vrouw zijn. Het gaat niet om eenmalige gebeurtenissen of om faits divers. Het geweld is een gevolg van een systeem dat inbreuk maakt op de vrouwenrechten en de integriteit en autonomie van vrouwen in het gedrang brengt. Het wordt zodanig verzwegen, gebanaliseerd, verontschuldigd, ontkend, …dat het onzichtbaar wordt voor het grote publiek. De problematiek wordt sterk onderschat en is nog steeds geen prioriteit op de politieke agenda.

Een wereldwijde beweging

Over de hele wereld willen vrouwen en mannen op deze dag een sterk signaal geven voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen. Doe ook mee aan deze mondiale/wereldwijde beweging, want een maatschappij zonder geweld tegen vrouwen is mogelijk! Geweld tegen vrouwen is een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid van heel de maatschappij!

De rode draad...

Van de kop tot de staart van de manifestatie zal een rode draad van het geweld zichtbaar zijn. Maak de draad nog langer en breng een stuk rode stof mee.

Share

BANNER StudiedagDuurzaamToerismeWat is duurzaam toerisme?  Is het nodig? Hoe kan het iets veranderen? Hoe kan je hier als reisleider een rol in spelen? Pasar en Wereldsolidariteit zoeken het uit. Ontdek het samen met hen op de studiedag duurzaam toerisme op 18/11 in Schaarbeek. In samenwerking met Karavaan en via via tourism academy. Meer info en inschrijvingen

Share

Midwinternachtrun - 16/12- Gent
donderdag 26 oktober 2017 09:52

FlyerMidwinternachtrun cutOp 16 december kan je in Gent terecht voor de Midwinternachtrun, voor 5 of 10 km. Doe mee met ons team en loop voor #cleanekleren! Wij zorgen voor een leuke sfeer, een echt "schone" loopshirt, een heerlijk verwenpakket en aan jou vragen we om je te laten sponsoren. Hiermee steun jij de uitbouw van een nieuwe vakbondswerking voor kledingarbeidsters in Cambodja. Meer info

Share