The True cost'The True Cost' is een spraakmakende documentaire over onze kledij en over de mensen die ze dragen en maken. De cameraploeg trok van de felst verlichte catwalks tot de meest duistere sloppenwijken en interviewt toonaangevende modefiguren zoals Stella McCartney, Livia Firth en Vandana Shiva. The True Cost neemt ons mee in een reis rond de wereld en opent onze ogen voor de werkelijke prijs die betaald wordt voor onze goedkope kleding.

18 februari - Jeugdhuis 't Onkrooid Arendonk - meer info (i.s.m. Femma Arendonk Voorheide)

20 februari - Cinema Sphinx Gent - meer info (i.s.m. Gezonde Buurt)

28 maart - GC 't Heilaar Beerse - meer info (i.s.m. ACV Beerse)

Bekijk de trailer

 

startdag fotoDe gele hesjes, klimaatbetogers en IPCC- en IAO-rapporten drukken ons pijnlijk met de neus op de feiten. Onze samenleving staat voor een immense uitdaging: een andere economie uitbouwen die mensen een waardige job en een goed leven geeft. Binnen de grenzen van de planeet. Dringend. Gelukkig werken overal ter wereld mensen en bewegingen keihard aan deze rechtvaardige transitie. Hoe zorgen we er samen voor dat de wereld van morgen er één is die we allemaal willen en nodig hebben?

We willen met jullie, de experts van sociale verandering, discussiëren en nadenken. Geen droge theorieën, maar volop in de actie. Knappe koppen, ervaringsdeskundigen, enthousiastelingen uit België en (ver) daarbuiten komen praten en luisteren. En dan naar huis met veel nieuwe ideeën en goesting om achter het stuur te kruipen. Van de verandering welteverstaan. Welkom!

Bekijk het volledige programma en praktische info in de uitnodiging.

  

lieve blancquaertIn 2013 stortte het gebouw Rana Plaza in Bangladesh in. 1134 arbeiders lieten er het leven.
Aan de hand van pakkende foto’s getuigen fotograaf Lieve Blancquaert en Jef Van Hecken van Wereldsolidariteit over hun ervaringen, ontmoetingen
en over de huidige situatie van de kledingarbeiders.

 

 

 

9 mei - Geel kerk Elsum

5 juni - Genk Casino Modern

6 juni - Wezembeek-Oppem GC De Kam

12 juni - Wetteren CC Nova

13 juni - Beselare OC De Leege Platse

Tickets vind je hier.