Stop geweld tegen vrouwen - 25/11 - Brussel Print dit artikel Stuur door naar een vriend

AfbeeldingMirabal StopGeweldTegenVrouwenKom op 25 november mee manifesteren in Brussel om een einde te stellen aan geweld tegen vrouwen. Deze manifestatie wordt georganiseerd door het nationale feministische platform Mirabal, dat een 60-tal organisaties verenigt. Doe mee en kom om 14u naar het Noordstation in Brussel, met een stuk rode stof.

Waarom manifesteren?

Alle vrouwen worden in de loop van hun leven, van dicht bij of op afstand, geconfronteerd met verschillende vormen van geweld omdat ze vrouw zijn. Het gaat niet om eenmalige gebeurtenissen of om faits divers. Het geweld is een gevolg van een systeem dat inbreuk maakt op de vrouwenrechten en de integriteit en autonomie van vrouwen in het gedrang brengt. Het wordt zodanig verzwegen, gebanaliseerd, verontschuldigd, ontkend, …dat het onzichtbaar wordt voor het grote publiek. De problematiek wordt sterk onderschat en is nog steeds geen prioriteit op de politieke agenda.

Een wereldwijde beweging

Over de hele wereld willen vrouwen en mannen op deze dag een sterk signaal geven voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen. Doe ook mee aan deze mondiale/wereldwijde beweging, want een maatschappij zonder geweld tegen vrouwen is mogelijk! Geweld tegen vrouwen is een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid van heel de maatschappij!

De rode draad...

Van de kop tot de staart van de manifestatie zal een rode draad van het geweld zichtbaar zijn. Maak de draad nog langer en breng een stuk rode stof mee.

Share