Filmontbijt - 22/04 - Mechelen Print dit artikel Stuur door naar een vriend

d47832bcff03fe49cac67cb8767ffbTijdens dit ontbijt kijken we naar het filmdebuut van Rachida El Garani. Into Darkness (30 minuten) is het afstudeerwerk van El Garani aan het RITCS in Brussel. Na de documentaire gaan we in gesprek en zal de regisseuse vertellen waarom ze koos voor het maken van deze documentaire. 

 Into Darkness vertelt het verhaal van Mohammed, die met zijn familie in een klein dorp in Marokko woont. Elf van zijn familieleden - waaronder zijn vader - zijn blind door een erfelijke ziekte. Zijn moeder en jongere broertje kunnen zien, maar zijn zusje en hij zelf zijn worden langsaamaan blind. 

Deze documentaire is een les in nederigheid. Het confronteert ons met onze afhankelijkheden & vooroordelen, en doorheen de film moeten denkkaders vaak bijgesteld worden. Into Darkness vertelt en verhaal dat we zelden te horen krijgen en deze documentaire heeft dan ook niet voor niets in 2017 de VAF Wildcard (categorie documentaire) gewonnen. 

Op zondag 22 april om 9u kan je deze mooie documentaire gaan bekijken in een unieke setting. Ontbijt is voorzien en de opbrengt gaat naar de partners van Wereldsolidariteit. Wij bieden u hier ook nog wat extra praktische informatie

Tot dan! 

Share