Internationale Conferentie foto LamineDiakite 3 minDeze vraag stond centraal tijdens de Internationale Conferentie van 17 & 18 september. Wij organiseerden deze bijeenkomst, in samenwerking met de International Trade Union Confederation (ITUC) en de Friedrich Ebert Foundation (FES), om na te denken over innovatieve strategiën voor het financiëren van sociale bescherming. 

Share

Spring jij op de WSM Nepal Express?
dinsdag 02 oktober 2018 15:32

WSM Nepal ExpressHou je van een pittige uitdaging? Ben je op zoek naar intense ervaringen? Ga je een engagement niet uit de weg? Dan is deze reis wellicht iets voor jou! Trek met WSM naar Nepal en stap er ‘in de voetsporen van de sherpa’s’. WSM Nepal Express is een groepsreis waarin inleving en beleving centraal staan. Tegelijk zamel je geld in voor sherpa’s en andere kwetsbare Nepalezen. Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt! 

Share

Een pleidooi voor rechtvaardige transitie
woensdag 26 september 2018 11:25

55a90ae4cb382co2handelWereldwijd zijn 1.2 miljard jobs direct afhankelijk van de natuur en haar ecosystemen. Zelfs als we dankzij een sterk klimaatbeleid erin slagen om de uitstoot van gassen te verminderen, zullen de temperatuurstijgingen leiden tot het verlies van 72 miljoen voltijdse banen in 2030. De wereldwijde vakbondsbeweging pleit voor een strategie van rechtvaardige transitie

Share

Opnieuw naar een corrupt Guatemala?
woensdag 12 september 2018 15:40

cicig corruption brief taylor1Op 31 augustus 2018 besliste Jimmy Morales (president van Guatemala) eenzijdig het mandaat van CICIG niet te verlengen en de commissaris Iván Velásquez niet langer toegang te verlenen tot het land. Dat brengt de recente vooruitgang van Guatemala in gedrang en dreigt onheilspellende gevolgen voor de burgers. Wij vragen hulp en bescherming aan de Europese Unie en haar deelstaten. 

Share

Ons jaarverslag (2017- zomer 2018)
dinsdag 11 september 2018 12:12

KnipselWij publiceren de Wereldburgerkrant - wereldnieuws op zakformaat zo'n vier maal per jaar. Wij doen dit om jou op de hoogte te houden van onze activiteiten in het Zuiden. Deze maand voorzien wij wederom een mooie en uitgebreide editie, met ons jaarverslag! 

Share

Cuba2Sinds Donald Trump president werd van de Verenigde Staten heeft hij veel beleidsmaatregelen veranderd. Zo heeft hij ook de toenaderingspolitiek ten opzichte van Cuba teruggeschroefd. Dit beknot de ontwikkelingskansen van het Cubaanse volk, en dat is een probleem. 

Share

(c) Heather Stilwell / Labour Behind the LabelNet voor de start van het WK voetbal en Rode Duivelgekte verscheen het 2018 Foul Play rapport. Hieruit blijkt dat Adidas het Duitse nationale elftal sponsort voor 65 miljoen euro per jaar, terwijl Nike een sponsordeal-voor-het-leven sloot met Cristiano Ronaldo die CR7 jaarlijks 20 miljoen euro per jaar oplevert. Beide kledingmerken verhuizen intussen hun productiecapaciteit van China naar Vietnam, Indonesië en Cambodja, omwille van de “te hoge” Chinese lonen.

Share

57552 108173 pt326OOp maandag 28 mei 2018 ging de 107de Internationale Arbeidsconferentie van start. Elk jaar komen regeringen, werkgevers en vakbonden uit 187 lidstaten samen. De Conferentie is het hoogste besluitvormingsorgaan van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO).

Share

Hoe wij Rana Plaza herdachten
woensdag 25 april 2018 19:30

Rana Plaza c Taslima AkhterOp 24 april 2018 was het vijf jaar geleden dat in Bangladesh het Rana Plaza-complex instortte. Ontelbaar veel families waren nooit meer hetzelfde en een schokgolf van verontwaardiging ging de wereld rond: kleeft er bloed aan onze kleren?

 

 

 

 

Share

IMG 20180416 WA0009Maandag 16 april kreeg de National Domestic Workers Movement in India, een partnerorganisatie van Wereldsolidariteit, Brussels Staatssecretaris voor ontwikkelingssamenwerking over de vloer. Bianca Debaets was in Chennai omdat het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft gekozen voor India als één van de prioriteiten landen voor ontwikkelingssamenwerking. 

Share