Oudenaarde, 1 april. De Ronde van Vlaanderen-cyclo kreeg vandaag een primeur. Niet de fietser, wel het fietstruitje wordt onderworpen aan een shirtcontrole voor ‘cleane kleren’.  We verwachten allemaal dat onze topsporters clean zijn. Waarom dan niet hetzelfde verwachten van onze sportkleren en de sportmerken? Veel van deze kleding wordt in Azië gemaakt aan een hongerloon en in slechte werkomstandigheden. Met de campagne ‘#cleanekleren’ willen Wereldsolidariteit en ACV sportmerken aansporen om dit te veranderen.

Related Video

Share

CAMPAGNEBEELD NLVandaag lanceren we onze campagne voor #cleanekleren, of 'schone sportkledij'. In 2017 willen we Belgische sportmerken overtuigen om voor "cleane" kleren te gaan. Daarvoor hebben we jou nodig! Help kledingarbeidsters aan een leefbaar loon en een veilige werkplaats door net als Philippe Gilbert onze petitie te tekenen. Zo trekken we sportmerken samen over de streep om schone kleren te produceren!

Share

Guatemala Incendie jeunesOp 8 maart woedde een hevige brand in een opvangcentrum voor jonge meisjes in Guatemala 'Hogar Seguro'. 40 meisjes stierven een vreselijke dood: ze werden levend verbrand of stikten in de rook.  N.a.v. dit voorval schreven Wereldsolidariteit, ACV en KAJ samen met hun partners in Guatemala een brief aan de Guatemalteekse overheid met de vraag om meer inspanningen te leveren opdat jongeren in Guatemala een waardig leven kunnen leiden.

Share
Tags:

Bedankt, vrijwilligers!
maandag 06 maart 2017 16:06

WeekVanDeVrijwilliger A4In deze "Week van de vrijwilliger" willen we graag al onze vrijwilligers bedanken voor hun inzet voor Wereldsolidariteit ! Zonder jullie zouden we niet staan waar we vandaag staan. Onder het motto "Iedereen doet het, wij doen het wereldwijd" zetten we het vrijwilligerswerk bij Wereldsolidariteit graag in de kijker. Bedankt, allemaal ! 

Share

Guatemala ProtestPerez aug2015Op 16 februari keurde het Europese Parlement in Straatsburg een dringende resolutie goed mbt de situatie van mensenrechtenverdedigers in Guatemala. Wereldsolidariteit juicht dit initiatief toe en meent dat dit een belangrijke bijdrage kan zijn voor de vrede in het land, alsook een goed instrument dat sociale bewegingen in Guatemala, incl. onze partners daar, moet toelaten hun werk in alle rust te kunnen doen.

Share

Bescherm de burgers in Syrië
donderdag 16 februari 2017 11:18

syria AIVoor onze ogen speelt zich in Syrië de grootste humanitaire ramp van de 21e eeuw af. Een nieuw, onthutsend rapport van Amnesty International onthult hoe de Syrische regering berekend en op grote schaal buitengerechtelijke executies uitvoert in de gevangenis van Saydnaya. In vijf jaar tijd werden in de gevangenis van Saydnaya niet minder dan 13.000 mensen in het geheim opgehangen. De meesten van hen zijn burgers die zich tegen de regering zouden verzet hebben. We kunnen niet langer aan de zijlijn blijven staan, meent Amnesty International. En ook Wereldsolidariteit sluit zich hierbij aan. In haar petitie vraagt Amnesty International België aan de Belgische eerste minister Charles Michel al het mogelijke te doen en te blijven hameren op actie door de Verenigde Naties. Ondersteun deze vraag en teken de petitie. Want we kunnen niet zeggen dat we het niet wisten...

Share

Bangla IMG 0066 EditMeer dan 1600 werknemers ontslagen, invallen in kantoren van vakbonden en huizen van vakbondsleiders, 14 vakbondsleiders- en activisten opgepakt, aanklachten ingediend tegen 700 werknemers en vakbondsleiders,... De Bengaalse regering en de werkgeversfederatie BGMEA schuwen geen enkel middel om een einde te maken aan de protesten in Ashulia, een wijk van Dhaka, Bangladesh. Teken de petitie van de Schone Kleren Campagne gericht aan H&M, C&A, GAP, Zara en VF.     

Share
Tags:

Schrijf nu in voor de 20 km van Brussel
donderdag 26 januari 2017 09:48

Lopers 20kmBrussel 2016Op 28 mei is het weer zover: dan kan je meelopen met de '20 km door Brussel'. Heb jij ook zin in een sportieve uitdaging? En wil je wel eens voor een goed doel lopen? Sluit je dan aan bij de lopers voor Wereldsolidariteit en geniet van een heerlijke service vóór en na het lopen. Dit jaar lopen we met z'n allen voor Schone Sportkledij. De voorinschrijvingen werden afgesloten op 15 maart.
Maar… inschrijven kan nog steeds, vanaf zaterdag 25 maart 2017 om 9u00, rechtstreeks bij de organisatie, via deze link.
Om aan te sluiten bij de lopers voor Wereldsolidariteit tik je bij ‘ploegnaam’ ‘Wereldsolidariteit’ in. Mogen we je vragen om bij de rubriek ‘Betaling’ te kiezen voor ‘Via overschrijving’? Schrijf vervolgens het deelnamegeld van 30 euro over aan Wereldsolidariteit, wij doen een achteraf een groepsoverschrijving.

Ons rekeningnummer, meer info over sponsoring en wat je zoal mag verwachten vind je in deze nieuwsbrief.

Share

20170124 afsluitmoment socialebescherming 19Twee jaar lang voerde Wereldsolidariteit samen met een brede coalitie ngo’s, vakbonden en mutualiteiten campagne voor een goede sociale bescherming voor iedereen. Drie vierde van de mensen wereldwijd heeft onvoldoende toegang tot sociale bescherming. Ze kunnen niet naar de dokter, hebben geen recht op pensioen, krijgen geen moederschapsrust ... Dat is onrechtvaardig. Op 24 januari trokken we naar minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo om onze eisen en jullie massale steun te overhandigen.

Related Video

Share

Sociale bescherming in Cuba
zondag 22 januari 2017 09:10

SocialeBeschermingInCuba coverSociale bescherming is een recht maar is ook haalbaar en betaalbaar, zelfs voor landen met een laag nationaal inkomen. Een bewijs daarvan vond een groep van 9 LBC-ers die in 2015 op studiereis gingen naar Cuba. Ze maakten kennis met de sociale bescherming in Cuba en zagen dat er ook in crisistijd een alternatief bestaat voor de besparingen en beperkingen in de sociale bescherming. De conclusies van deze reis werden gebundeld in deze boeiende brochure. Met dank aan Tuur Vanempten.

Share