maandag, 25 januari 2016 13:58

Uw gift redt levens!

GK (Gonoshasthaya Kendra of beweging voor volksgezondheid, voor en met armen) is een gezondheidsorganisatie die jaarlijks 1,2 miljoen (arme) Bengalen bereikt via hun ziekteverzekering, hun netwerk van 43 gezondheidscentra, zeven ziekenhuizen en hun aanwezigheid in 631 dorpen. GK leidt jonge vrouwen op tot verpleegsters die per fiets de meest afgelegen dorpen aandoen. Op die manier kunnen ze medische zorgen te verlenen aan iedereen die het nodig heeft, in de eerste plaats jonge (aanstaande) moeders en hun kindere en ouderen.

Doe een gift en help GK om hun belangrijke levensreddende werk te realiseren.

Enkele voorbeelden van wat zij met jouw gift kunnen doen:

  • Voor 367 euro…  bouwt u een ‘gezondheidskamp’ in een afgelegen gebied.  De artsen en gezondheidswerkers bieden er algemene gezondheidszorgen, oogonderzoek en gynaecologische zorgen. Ze vertellen er over de ziekteverzekering van GK.
  • Voor 55 euro … koopt u een nieuwe fiets voor een gezondheidswerkster.
  • Voor 33 euro… krijgt een verpleegster een maand opleiding. De opleiding duurt één jaar en kost in totaal 395 euro. Dit omvat de kosten voor de lessen, boeken, materiaal, huisvesting, voeding en andere kosten. Na de opleiding volgt een stageperiode van meerder jaren.
  • Voor 12 euro…  geeft u een moeder de nodige zorgen tijdens haar zwangerschap. Een huisbezoek aan een zwangere vrouw kost drie euro. Tijdens een gewone zwangerschap krijgt een vrouw vier bezoeken met basis-prenatale zorgen: opvolging van gewicht, urine, bloeddruk, positie van het kindje enz.

Doe een online gift en bepaal zelf welk bedrag u wil storten.

Meer info over GK? Lees de volledige brief.