Brief naar Guatemalteekse overheid n.a.v. brand opvangcentrum Print dit artikel Stuur door naar een vriend

Guatemala Incendie jeunesOp 8 maart woedde een hevige brand in een opvangcentrum voor jonge meisjes in Guatemala 'Hogar Seguro'. 40 meisjes stierven een vreselijke dood: ze werden levend verbrand of stikten in de rook.  N.a.v. dit voorval schreven Wereldsolidariteit, ACV en KAJ samen met hun partners in Guatemala een brief aan de Guatemalteekse overheid met de vraag om meer inspanningen te leveren opdat jongeren in Guatemala een waardig leven kunnen leiden.

Het opvangcentrum 'Hogar Seguro' in Guatemala voor kwetsbare jong meisjes, werd al herhaaldelijk gewezen op ernstige tekortkomingen en overbevolking. De brand in dit centrum herinnert ons aan de alarmerende situatie van miljoenen jongeren in Centraal-Amerika (misbruik, geweld, precair werk, werkloosheid, enz...) Jongeren die slachtoffer zijn van zulk geweld, zouden de volle aandacht van hun overheid moeten krijgen! Daarom schreven Wereldsolidariteit, KAJ en ACV een brief samen met de partners in Guatemala om de Guatemalteekse overheid te wijzen op hun tekortkomingen. Lees de volledige brief (Spaans)

Vandaag, dinsdag 21 maart om 18u, verzamelen we voor de Ambassade van Guatemala in Ukkel, in solidariteit met de mondiale oproep van de vrouwenbeweging in Guatemala, opdat de Guatemalteekse gemeenschap en de mensen die solidair zijn met Guatemala hun stem kunnen laten horen, alsook hun vraag aan de Guatemalteekse overheid. We komen in zwarte kleding en zullen 43 kaarsen aansteken ter herinnering aan de 43 jongeren die het leven lieten.

Share
Meer artikels over: