WS steunt partners in Bangladesh en Nepal n.a.v. overstromingen Print dit artikel Stuur door naar een vriend

AfbeeldingOverstromingenAzie GK Bangladesh, India en Nepal worden momenteel getroffen door de grootste wateroverlast ooit. Moessonregens zorgen ieder jaar wel voor overstromingen, maar wat nu gebeurt, is ongezien. Miljoenen mensen zijn getroffen, bijna één derde van Bangladesh en Nepal staat nog steeds onder water. Onze partners GK (Bangladesh) en NTUC (Nepal) organiseren noodhulp voor de slachtoffers in de regio's waar zij actief zijn. WS ondersteunt hen met extra middelen uit haar noodfonds.

Onze partner GK in Bangladesh heeft helaas al heel wat ervaring in het organiseren van noodhulp bij overstromingen. Ieder jaar zijn er immers overstromingen in het land, met alle gevolgen vandien. Ook dit jaar zet GK alles op alles om de getroffen regio's waarin GK actief is, zoveel mogelijk noodhulp te bieden. WS maakte alvast €10.000 vrij uit haar noodfonds om GK te ondersteunen in hun concrete hulpactie. Zo reist GK met medische teams naar de getroffen regio's, o.m. om de uitbraak van ziektes zoveel mogelijk in te perken. Ook zal GK voedselpakketten verdelen aan ongeveer 5.000 families.

Ook onze partner NTUC in Nepal wil haar getroffen leden helpen waar ze kan. Velen zijn immers hun inkomen kwijt door de overstromingen. Ze bekijken momenteel hoe ze hen het best kunnen ondersteunen. Net als GK, wil NTUC ook medische zorgen verlenen aan de slachtoffers in de regio's waar ze actief zijn. Daarnaast willen ze ervoor zorgen dat de getroffen kinderen snel terug scholing krijgen. Ook voor het project van NTUC zal WS geld vrijmaken uit haar noodfonds.

Wereldsolidariteit is geen noodhulporganisatie, en heeft ook niet de ambitie dit te worden. Maar wanneer onze partners getroffen worden door bepaalde rampen èn ons een expliciete vraag om hulp stellen, gaan we hier uiteraard op in. Om die reden werd enkele jaren geleden een specifiek noodfonds opgericht binnen Wereldsolidariteit, zodat we snel kunnen inspelen op noodvragen zoals deze.

Ook jij kan deze hulp ondersteunen, via enkele klikken online, of gewoon op de oude manier.
Alvast bedankt !!!

 

 

Share
Meer artikels over: