#metoo tijdens de 107de Internationale Arbeidsconferentie Print dit artikel Stuur door naar een vriend

57552 108173 pt326OOp maandag 28 mei 2018 ging de 107de Internationale Arbeidsconferentie van start. Elk jaar komen regeringen, werkgevers en vakbonden uit 187 lidstaten samen. De Conferentie is het hoogste besluitvormingsorgaan van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO).

De blikvanger van dit jaar is de ad hoc commissie omtrent (seksueel) geweld op de werkvloer. De inzet, althans voor de vakbonden, een nieuwe IAO-Conventie, ter ratificatie voor lidstaten. Uiteraard is ook Wereldsolidariteit aanwezig. Collega's Gijs en Santiago doen samen met verscheidene vertegenwoordigers van onze partnerorganisaties uit Azië en Latijns-Amerika hun inbreng in deze commissie, ondersteund door de grote delegatie van het ACV

Volg ons op Facebook want daar houden we je deze week op de hoogte over alle details die besproken worden tijden de conferentie. Voorlopig kan je reeds dit artikel lezen over de aanloop en start. 

Ben je benieuwd wat de IAO in het verleden al heeft bereikt? Luister en kijk dan naar een filmpje van Luc Cortebeeck, die, in het licht van de 100ste verjaardag van de IAO in 2019, vertelt over de manieren waarop de organisatie voor sociale rechtvaardigheid strijdt op wereldniveau.  

 

 

Share