woensdag, 21 november 2018 10:29

Naar een betere bescherming van de Togolese mijnwerker

ILB95 cover MR

Waardig werk, mensenrechten en de verantwoordelijkheid die bedrijven in de mijnsector hierin hebben. Deze zaken staan centraal op de agenda in het Togolese Kpalimé, waar voor de zesde keer het Forum Solidarités Sociales des Travailleurs du Togo (21-23 november) wordt georganiseerd.

‘We gaan de goede kant op, maar er is nog veel werk te verzetten.’ Komlan Nouwossan, vakbondswoordvoerder is positief over de 5 voorgaande edities van het Forum, maar benadrukt meteen het belang van deze nieuwste editie. En dat is er één die zich specifiek richt op de situatie van de Togolese mijnwerker. Togo is één van de grootste fosfaatproducenten ter wereld en de ontginning ervan is dus niet onbelangrijk binnen de Togolese economie.

Vakbonden, sociale bewegingen en werkgeversorganisaties uit het hele land, maar ook organisaties uit andere West-Afrikaanse landen zullen deelnemen aan dit Forum, mee georganiseerd door Wereldsolidariteit. Doel is gezamenlijke acties uitwerken voor de verbetering van de arbeids- en leefomstandigheden van de werknemers en de ruime bevolking van Togo.