CM

CM avondloopGuinee FB 200PxWereldsolidariteit en CM werken al vele jaren nauw samen, zowel ter ondersteuning van onze mutualiteitspartners in Afrika, als voor het informeren en sensibiliseren van CM-leden hierrond in België. Zo voerde CM reeds in 2011-2012 campagne met Wereldsolidariteit rond toegang tot gezondheidszorg en ook in de huidige campagne rond sociale bescherming nemen ze het voortouw. Verschillende regionale ziekenfondsen van CM hebben een intens partnerschap met een mutualiteitspartner in Afrika. Zo steunt CM Midden-Vlaanderen al jarenlang MUNASA in Burundi, zowel op financieel als technisch vlak, en heeft CM Waas en Dender een doorleefd partnerschap met DYNAM in Guinee (cfr. foto: avondloop t.v.v. DYNAM). 

CM gaat in 2015-2016 voluit voor de campagne "sociale bescherming voor iedereen", onder andere door mee te werken aan de "sociale bescherming on tour" in mei 2015, waarbij zowel mutualisten uit het Zuiden als uit België vertellen over de vele uitdagingen die voor ons liggen op vlak van sociale bescherming. Ontdek wanneer de tour neerstrijkt in jouw buurt.

Ook jij kan de projecten van Wereldsolidariteit en CM steunen in het Zuiden! Bijvoorbeeld door onze verzorgingsproducten van be-care te kopen. Be-care is een kwaliteitsvol gamma van verzorgingsproducten dat ontwikkeld werd door de apothekers van de Surpluspartners, opgericht door CM. Ontdek de verzorgingsproducten.

Meer info over CM vind je op www.cm.be