Waarvoor we staan

waarvoor we staan  senegal zoutwinnerWaarom Wereldsolidariteit?

Overal ter wereld werken mensen keihard voor een beter leven voor zichzelf en hun gezin. Maar in het Zuiden worden die inspanningen heel wat minder beloond dan hier bij ons. Arbeiders in het Zuiden krijgen geen redelijk loon, moeten vaak in zeer slechte omstandigheden werken, kennen bittere armoede en hebben geen toegang tot gezondheidszorg of sociale zekerheid.

Hoe werkt Wereldsolidariteit?

Aan dit onrecht wil Wereldsolidariteit structureel iets veranderen, met duurzame oplossingen. Hoe? Door de mensen in het Zuiden alle kansen te geven om zich te organiseren, zodat ze voor hun rechten kunnen opkomen. In een vakbond. Een vrouwenorganisatie. Een jongeren- en ouderenbeweging. Een mutualiteit. Een coöperatieve.

Samen sterk

De mensen in het Zuiden staan er niet alleen voor. Dankzij de steun van de Christelijke Arbeidersbeweging en vele vrijwilligers kunnen ze rekenen op de steun van een uitgebreid internationaal netwerk waar solidariteit écht telt. Want samen sta je sterker. En daar wordt iedereen beter van!

Meer interesse?

In de 21ste eeuw is (internationale) samenwerking meer dan ooit nodig. De uitdagingen van vandaag zijn bij uitstek mondiaal. Ze vragen een aanpak die de traditionele ontwikkelingssamenwerking overstijgt. Ben je benieuwd hoe wij bij Wereldsolidariteit dit doen? Dan is deze brochure de ideale lectuur voor jou!