Cadeaulijst

Jarig? Huwelijksfeest? Geboorte? Een andere reden om te feesten?

Je verwacht dat vrienden of familie jou zeker een cadeau willen geven?
Dan hebben wij een cadeautip!

Vraag je gasten het budget dat ze zouden besteden aan een geschenk geheel of gedeeltelijk te storten op de rekening van Wereldsolidariteit. Zo krijgt je feest een extra dimensie.

Wat doet Wereldsolidariteit met dat geld?

AfrikaanseVrouw_200PxVoor 15 euro geef je iemand voedselzekerheid in Afrika.

Met dat bedrag kunnen 10 vrouwen deelnemen aan kooklessen. Tijdens deze kookdemonstraties leren jonge moeders gezond en voedzaam koken met lokale, beschikbare producten. Goed voor hun gezondheid en die van hun gezin. Meer info over onze partners in Mali.

 

 

 

 

 

BangladeshDipu_150PxVoor 45 euro geef je een jonge vrouw in Azië een opleiding tot gezondheidswerker.

In de regio’s waar deze gezondheidswerkers maandelijks een bezoek brengen aan zwangere vrouwen, jonge moeders en hun kinderen, overleven meer baby’s (en moeders) de bevalling en hun eerste levensjaar.
Ontdek hoe jouw gift een wezenlijk verschil maakt in "Ook in Bangladesh krijgen mama's graag een cadeautje"

 

Bolivia_200PxVoor 65 euro geef je werklozen in Latijns-Amerika weer hoop op een inkomen door hen een beroep aan te leren.

Niet alleen de technische opleidingen zorgen voor bestaanszekerheid. Met de kleine leningen die ze kunnen afsluiten, kunnen deze nieuwe zelfstandigen een eigen atelier opstarten. Meer info over de partners in Bolivia

Hoe ga je aan de slag?

1. Contacteer Katrien via katrien.liebaut@wsm.be of 02/246 36 79. Zo is WS op de hoogte van je leuke initiatief en kunnen we je achteraf ook laten weten hoeveel we dankzij jou aan onze projecten kunnen overmaken.

2. Laat de mensen die je een uitnodiging of aankondiging bezorgt weten dat je jouw cadeau afstaat aan Wereldsolidariteit, door er bijvoorbeeld een van deze zinnen aan toe te voegen:
Cadeautip: je gift aan Wereldsolidariteit maakt mijn verjaardag compleet. OF
Onze pamperrekening is al gespijsd, je gift voor Wereldsolidariteit maakt ons heel blij.
Wil je je gasten laten weten wat Wereldsolidariteit met de giften doet? Dan kan je jouw genodigden verwijzen naar de website. Je kan de inspirerende voorbeelden die je hierboven vindt natuurlijk ook opsturen samen met de uitnodiging of aankondiging.

3. Vermeld het rekeningnummer van Wereldsolidariteit, de contactgegevens en de mededeling die de geadresseerden op hun overschrijvingsformulier moeten gebruiken. Indien zij een gift overmaken van 40 euro of meer op jaarbasis, dan ontvangen zij een fiscaal attest.
Wereldsolidariteit vzw
Haachtsesteenweg 579
1030 Brussel
Belfius BE96-7995-5000-0005 Bic: GKCCBEBB
VDK BE41-8900-1404-3510 Bic: VDSPBE91
Jouw mededeling (Bv. "geboorte Jorien")

4. Zet je dit alles liever niet op jouw uitnodiging of aankondiging, dan kan je een extra kaartje toevoegen aan je uitnodiging. Laat ons weten hoeveel kaartjes je wenst te ontvangen, dan sturen wij jou de kaartjes op.

5. Ontvang je graag materiaal van Wereldsolidariteit om op jouw feest te gebruiken? Laat het ons weten. We kunnen folders, affiches en een jaarverslag opsturen.

6. Vanzelfsprekend houden we je op de hoogte. Indien je dat wenst, kan je een lijst krijgen van de schenkers, zo kan jij hen bedanken voor hun cadeau.
Wereldsolidariteit heet alle schenkers welkom als Wereldburger en stuurt hen 4 maal per jaar de wereldburgerkrant. Ze ontvangen ook automatisch een fiscaal attest indien hun bijdrage 40 euro of meer bedraagt op jaarbasis en het bedrag rechtstreeks gestort is op rekening van Wereldsolidariteit.

Meer info

Katrien Liebaut - katrien.liebaut@wsm.be - 02 / 246 36 79