Deel jouw geluk met mama's in Bangladesh

Kijk je vol verlangen uit naar de geboorte van je zoontje of dochtertje? Verwacht je dat je familie of vrienden jou en je spruit een cadeautje zullen geven? Dan hebben wij een cadeautip!


Dipu_200PxDeel jouw geluk met jonge mama's in Banglade
sh
en vraag vrienden en familie (een deel van) het budget dat ze zouden besteden aan een geschenk voor je baby te storten op rekening van Wereldsolidariteit, ten voordele van Ghonoshastaya Kendra (GK). GK organiseert gezondheidszorg in de plattelandsdorpen van Bangladesh met speciale aandacht voor zwangere vrouwen en kindenen. Dankzij hun intensieve opvolging sterven er 60 % minder baby's in de streken waar GK actief is.

 

 

  • Voor 2 euro krijgt een verpleegster-vroedvrouw of een zwangerschapsbegeleidster bijscholing.
  • Voor 12 euro krijgt een moeder de nodige zorgen tijdens haar zwangerschap.
  • Voor 33 euro krijgt een verpleegster een maand opleiding.
  • Voor 45 euro krijgt een meisje een opleiding tot zwangerschapsbegeleidster


Ontdek hoe jouw gift een wezenlijk verschil maakt in "Ook in Bangladesh krijgen mama's graag een cadeautje"
Meer info
over de partners van Wereldsolidariteit in Bangladesh.

Hoe ga je aan de slag?

1. Contacteer Katrien via mail katrien.liebaut@wsm.be of telefoon 02/246 36 79. Zo is WS op de hoogte van je leuke initiatief en kunnen we je achteraf ook laten weten hoeveel we dankzij jou aan onze projecten kunnen overmaken.

2. Laat de mensen die je een geboorteaankondiging bezorgt weten dat je jouw cadeau afstaat aan Wereldsolidariteit, door er bijvoorbeeld deze zin aan toe te voegen: "Cadeautip:  Onze pamperrekening is al gespijsd, je gift voor Wereldsolidariteit maakt ons heel blij."
Wil je je gasten laten weten wat Wereldsolidariteit met de giften doet? Dan kan je jouw genodigden verwijzen naar de website.

3. Vermeld het rekeningnummer van Wereldsolidariteit, de contactgegevens en de mededeling die de geadresseerden op hun overschrijvingsformulier moeten gebruiken. Indien zij een gift overmaken van 40 euro of meer op jaarbasis, dan ontvangen zij een fiscaal attest.
Wereldsolidariteit vzw
Haachtsesteenweg 579
1030 Brussel
Belfius BE96-7995-5000-0005 Bic: GKCCBEBB
VDK BE41-8900-1404-3510 Bic: VDSPBE91
Jouw mededeling (Bv. "skoebidoe - geboorte Jorien")

4. Zet je dit alles liever niet op jouw uitnodiging of aankondiging, dan kan je een extra kaartje toevoegen aan je uitnodiging. Laat ons weten hoeveel kaartjes je wenst te ontvangen, dan sturen wij jou de kaartjes op.

5. Vanzelfsprekend houden we je op de hoogte. Indien je dat wenst, kan je een lijst krijgen van de schenkers, zo kan jij hen bedanken voor hun cadeau.

Wereldsolidariteit heet alle schenkers welkom als Wereldburger en stuurt hen 4 maal per jaar de wereldburgerkrant. Ze ontvangen ook automatisch een fiscaal attest indien hun bijdrage 40 euro of meer bedraagt op jaarbasis en het bedrag rechtstreeks gestort is op rekening van Wereldsolidariteit.