Sparen

Spaar ten voordele van Wereldsolidariteit

Met een SpaarPlus Rekening brengt je geld meer op dan alleen je eigen intrestvergoeding

Garantie op sociaal-ethische herbelegging van je spaargeld

Open een SpaarPlus Rekening via VDK. De spaarcenten die je op deze rekening plaatst, brengen je een intrestvergoeding op die gelijk is aan die op het gewone sparen. ÉN de garantie dat je spaargeld op een sociaal-ethische en transparante manier wordt herbelegd. Je kan ervoor kiezen om je intrestvergoeding weg te schenken aan Wereldsolidariteit.

Of dit allemaal correct verloopt wordt jaarlijks gecontroleerd door het onafhankelijke forum ETHIBEL vzw. In 2017 bedroeg de gemiddelde spaarinlage € 319.026.803. Ethibel bevestigt dat "de wederbelegging van dit bedrag gebeurde in directe microkredieten en leningen aan microkredietverschaffers; in kredieten aan sociale woningbouw, onderwijs en gezondheidszorg en in projecten in de sociale economie." Lees de volledige certificeringverklaring.

En een jaarlijkse bijdrage aan Wereldsolidariteit en zes andere goede doelen

Naast de duurzame en ethisch verantwoorde herbelegging van de middelen, engageert VDK zich ertoe om jaarlijks uit eigen middelen een commissie uit te betalen aan Wereldsolidariteit en zes andere partners. Deze commissie werd tot vorig jaar berekend op basis van de globale spaarinlage op alle SpaarPlus Rekeningen. Door de extreem lage rente stapte de bank in 2017 noodgedwongen over naar een jaarlijkse vaste vergoeding van 12.500 euro.

Met een SpaarPlus Rekening spaar je met een gerust hart, in de wetenschap dat jouw spaargeld het leven van mensen in nood hier en in het Zuiden beter maakt.

VDK logo baseline R cmyk pos uncoated


Meer info op www.vdk.be.