WSM Nepal Express

- VOLZET  -

Op zoek naar intense ervaringen? Ga je een engagement niet uit de weg?

WSM Nepal Express

Dan is deze reis wellicht iets voor jou! Trek met Wereldsolidariteit naar Nepal en stap er in de voetsporen van de sherpa's. De Nepal Express is een groepsreis waarin inleving en beleving centraal staan. Tegelijk zamel je geld in voor sherpa's en andere kwetsbare Nepalezen.


Naast stadsbezoeken, bezoek aan een tempel, nationaal park, … maken we kennis met het leven van de sherpa’s en fabrieksarbeiders.
Je werkt een halve dag samen met de pottenbakkers; je logeert enkele dagen bij een gastgezin; je ervaart het uitdagende transport in de regio … Kortom, je wordt ondergedompeld in de wereld en cultuur van Nepalezen.  

Je reist steeds in groep of in duo en gaat zowel sportieve als creatieve uitdagingen aan op jouw niveau.
Deze uitdatingen tonen het leven van de Nepalese bevolking en zetten het werk van GEFONT en NTUC in de kijker. 
Een goede gezondheid en enige conditie zijn vereist. 
Ben je al te benieuwd? Oké, dat begrijpen we, bij deze geven we dan al enkele pijlers van het programma mee:

  • Hoofdstad Kathmandu 
  • Namo Buddha: één van de belangrijkste boedhistische tempels in Nepal
  • Trekking vanuit Pokhara
  • Wilde dieren spotten in Chitwan National Park 
  • Verblijf in een gastgezin (2 d)

Wereldsolidariteit West-Vlaanderen organiseert deze reis samen met haar partners in Nepal. GEFONT en NTUC zetten zich in voor een leefbaar loon en sociale zekerheid voor sherpa’s en gidsen. Maar ook voor pottenbakkers, thuiswerkers, fabrieksarbeiders, arbeiders in horeca of transport, kleermakers, migrantenarbeiders en andere kwetsbare groepen. Onze partners hebben al heel wat kunnen realiseren voor de bevolking, maar er zijn nog vele uitdagingen. 
Elke deelnemer engageert zich om minstens 2.000 euro te verzamelen als steun voor GEFONT en NTUC. Je verzamelt het geld voor je op reis vertrekt. Hoe je dit doet, bepaal je volledig zelf. Je kan familie en vrienden vragen om giften te doen of je organiseert acties… De werkgroep WSM Nepal Express ondersteunt je hierbij met tips en adviezen.   

Praktisch

Timing: De reis zal twee weken duren, en plaatsvinden tussen 20 september en 10 oktober 2019. De reis-groep telt minimum 12 en maximum 18 deelnemers. Er worden infomomenten georganiseerd waarbij het programma toegelicht wordt, vragen kunnen gesteld worden en deelnemers krijgen tijd elkaar te leren kennen. Deze infomomenten zullen plaatsvinden in West-Vlaanderen, omdat de reis het initiatief is van Wereldsolidariteit West-Vlaanderen.

Prijs: De reis zelf kost 2.000 à 2.300 euro (afhankelijk van vluchten). Dit is de kostprijs van de reis die elke deelnemer zelf betaalt. Daarnaast verzamel je minstens 2.000 euro voor de partners in Nepal. In deze prijs zitten vliegtuigtickets, overnachtingen, verplaatsingskosten en maaltijden inbegrepen. Volgende zaken zijn niet inbegrepen: internationaal paspoort, visum, inentingen, optionele excursies in het programma, eigen uitgaven zoals drank, souvenirs. Gedetailleerde informatie krijg je tijdens de infomomenten.

2.000 euro bijeen zoekenPorters2

Er zijn verschillende mogelijkheden en wellicht zal je een combinatie van acties uitvoeren. 

  1. Je kan je familie en vrienden vragen om een gift te doen. Vanaf 40 euro hebben ze trouwens recht op een fiscaal attest voor belastingvermindering. Hier kan je alle informatie over giften terug vinden. Vraag wel even of ze het volgende als mededeling noteren: "WSM Nepal Express + je naam". Dan plaatsen wij dit bedrag bij jouw actiebedrag. 
  2. Je kan een actie organiseren. Denk aan een pannenkoekenbak, een movie-night,... Onze werkgroep staat klaar met allerlei ideeën om jou te ondersteunen. Zij bieden informatieve en eventueel ook praktische hulp. Meer uitleg hierover tijdens de infosessie. 
  3. Wil je je sportief voorbereiden op de reis en ga je vanaf nu geregeld wandelen? Dan kan je je laten sponsoren per kilometer terwijl je traint.
  4. Misschien ken je mensen of verenigingen die elk jaar een actie doen voor het goede doel? Klop eens bij hen aan met je verhaal. Vertel zoveel mogelijk mensen dat je deelneemt aan deze belevingsreis naar Nepal. Misschien komt er hulp uit onverwachte hoek. En alle beetjes helpen! Dat is de kracht van mensen samen. 

Infosessie en deelnemersbijeenkomsten

Zoals we hierboven al enkele keren aanhaalden, zal er een infosessie zijn. Wij nodigen jou hier graag voor uit, zelfs als je nog niet zeker bent of je wil/kan deelnemen. De datum van deze infosessie wordt nog bekendgemaakt. 
Maar schrijf je alvast in via mail bij Mia via mia.vandenberghe@wsm.be of telefonisch bij Mia via 0473 623 439.

 

Meer info

Mia Vandenberghe - mia.lvandenberghe@wsm.be - 0473 / 62 34 39

Facebook - WSM NEPAL Express

 

Deze reis wordt mede mogelijk gemaakt door Joker en Via Via

porters1