Peru

 

In Peru steunt Wereldsolidariteit 3 partners.

Partners

CSP - Confederación Sindical de Trabajadores del Perú

CSP is een vakbond met meer dan 50.000 leden, die vooral werkt met en voor werknemers uit de informele sector. CSP is onafhankelijk en gebaseerd op respect voor diversiteit. In Peru hebben vele mensen geen toegang tot sociale bescherming. Daarom heeft CSP zelf diensten uitgebouwd die medische zorg bieden aan werknemers aan lage prijzen. CSP is ook actief in de sociale economie en zorgt ervoor dat voeding beschikbaar en betaalbaar wordt voor kwetsbare werknemers. CSP zet ook in op vorming van werknemers rond arbeidsrechten, vooral voor jongeren en vrouwen. Ook ijvert CSP voor een betere arbeidswetgeving in Peru: zodat alle werkne(e)m(st)ers toegang hebben tot sociale voordelen. 

GRESP - Grupo red de ECOSOL

GRESP is een nationaal netwerk ter promotie van sociale en solidaire economie in Peru. GRESP bestaat uit 22 verenigingen van allerlei aard: verenigingen van producenten, sociale organisaties, ngo's, religieuze verenigingen, enz... Sinds 1997 willen zij samen sociale economie promoten en instutionnaliseren in Peru. GRESP heeft verschillende initiatieven van sociale economie (GIES) opgestart en zorgt zo voor de economische ontwikkeling van 24 regio's in Peru. Ook zit GRESP in het Peruviaanse netwerk voor eerlijke handel en ethische consumptie en is ze ook op politiek vlak actief. Zo heeft GRESP bv. verschillende groepen parlementairen gevormd rond "cooperatieven en solidaire economie".

JOC Peru - Juventud Obrera Católica del Perú

JOC Peru is een jongerenorganisatie met meer dan 200 jonge militanten. JOC wil jonge werknemers empoweren en vormen op verschillende vlakken. Zo organiseert JOC sensibiliseringscampagnes mbt arbeidsrechten en sociale economie. Momenteel is JOC actief in 23 dorpen/steden in verschillende regio's van het land. De organisatie wil samen met en voor jongeren in Peru acties ondernemen om een meer rechtvaardige en solidaire wereld te creëren. 

ANP - Asociación Nacional de Periodistas

Het ANP is een vakbond van werknemers die werken in de media. Wereldsolidariteit steunt ANP bij hun politieke acties met betrekking het recht op sociale bescherming, solidaire economie en de arbeidswetgeving. Hun sensibliseringsacties zijn vooral gefocust op jonge, kwetsbare communicatiemedewerkers. Het ANP heeft uiteraard heel wat expertise met betrekking tot het bereiken van de media, niet enkel in Peru, maar ook op continentaal niveau. ANP is actief in meer dan 100 gemeenten en bereikt met haar 8.000 leden, die via allerlei radiozenders en websites actief zijn een erg groot aantal Peruvianen.

Meer info

Nieuwsberichten

Publicaties

Andere artikels

 

FotoJOCPeru landenfiche

LandkaartPeru